Skip to content Skip to footer
GEBITSPROTHESES EN IMPLANTATEN BIJ MONDIG! IMPLANTOLOGIE & TANDHEELKUNDE IN VELDHOVEN (OMGEVING EINDHOVEN)

Een gebitsprothese is een kunstgebit.

Als alle tanden en kiezen ontbreken zijn er twee mogelijkheden:

1. Klikgebit op implantaten. Dit is een kunstgebit dat vastklikt op een staafverbinding tussen de implantaten. Het klikgebit kunt u zelf in- en uitnemen. Is de kaak ernstig geslonken, dan is vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk.

2. Vaste brug op implantaten. Dit is een brug die vastgeschroefd of gecementeerd wordt op de implantaten. De constructie zit stevig vast en is niet uit te nemen. De vaste brug op implantaten benadert het hebben van eigen tanden en kiezen het meest. De behandeling en de brug worden niet vergoed vanuit de basisverzekering.

VOORDELEN KUNSTGEBIT OP IMPLANTATEN (VASTE PROTHESE)

• Zit zeer goed vast en dat geeft u een zeker gevoel.

• Benadert het gevoel van eigen tanden het meest.

• Voelt comfortabel en natuurlijk.

• Er is een fraaie esthetiek mogelijk.

• Maakt dat u weer goed kunt kauwen.

• Voorkomt het invallen van de wangen door het slinken van het kaakbot.

• Zijn er ook implantaten in de bovenkaak geplaatst, dan komt de gehemelteplaat te vervallen. Dat is erg prettig omdat het de smaak ten goede komt.

WANNEER IS EEN VASTE PROTHESE GESCHIKT?

• U hebt geen eigen tanden meer.

• U zoekt een structurele, zekere oplossing.

• Uw mondhygiëne is goed.

HOE ZIET DE BEHANDELING ERUIT?

Met speciaal afdrukmateriaal maken we eerst afdrukken van de kaken en implantaten. Dat zorgt ervoor dat de prothese straks precies past. Tijdens een volgende afspraak kijken we naar de beet, naar hoe de tanden en kiezen op elkaar komen. Vervolgens wordt er net zolang gepast en bijgesteld totdat we allebei – u esthetisch, wij technisch – tevreden zijn. Protheses worden in het tandtechnisch laboratorium vervaardigd. Opdat de tandtechnicus het model verder kan verfijnen, instrueren we hem of haar nauwgezet.

Tot de tijd dat uw vaste gebitsprothese klaar is, draagt u een noodvoorziening. We passen uw oude gebit aan of u draagt een noodbrug of noodgebit. Weet dat er van alles mogelijk is: u hoeft nooit zonder tanden te lopen.
Zodra de vaste prothese definitief is geplaatst, maken we een nieuwe afspraak om te beoordelen hoe het dragen van de prothese u afgaat. Bij problemen verhelpen we die natuurlijk graag.

KUNSTGEBIT OP IMPLANTATEN, DE KOSTEN

De kosten hangen af van het aantal implantaten, het botvolume van de onder- en bovenkaak en of er nog tanden over zijn. De kosten variëren daarmee sterk per patiënt.

VERGOEDING DOOR DE ZORGVERZEKERAAR

Voor deze behandeling hebt u geen uitgebreide tandartsverzekering nodig. Wij verstrekken u vooraf een behandelplan, waarmee wij de behandeling bij de zorgverzekeraar aanvragen. U hoort dan vooraf wat de zorgverzekeraar vergoedt en wat uw eigen bijdrage zal zijn.

Is de kaak tandeloos en kan er absoluut geen passende prothese meer op gemaakt worden, dan komt u in aanmerking voor een volledige vergoeding vanuit de basisverzekering. Tijdens het eerste consult vertellen we u daar graag meer over.

AFSPRAAK OF MEER INFORMATIE?

Een prachtig en natuurlijk eindresultaat, dat is waar alle Mondig! specialisten zich graag volledig voor inzetten. Wij bieden u graag een vakkundige oplossing die natuurlijk aanvoelt en niet van echt te onderscheiden is. Neemt u even contact met ons op om uw tandheelkundig probleem te bespreken? Een afspraak maken kan uiteraard ook.

Bel vrijblijvend 040 – 3033 773 of mail info@mondig.nl voor een vakkundige oplossing of schrijf u vrijblijvend in voor een intake via de knop hiernaast. Er opent dan een formulier. Met dit formulier kunt u eenvoudig uw contactgegevens achterlaten. Wij nemen dan vervolgens telefonisch of via email contact met u op voor een intake. Op die manier kunnen we u het beste van dienst zijn.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Team Mondig! implantologie & tandheelkunde Veldhoven (omgeving Eindhoven)

BEZOEKADRES

Bastion 30
5509 MJ Veldhoven

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m di 8:00 – 18:00 uur

Wo t/m do 8:00 – 16:30 uur
Vr 8:00 – 13:00 (op narcosedagen tot 16:30 uur)

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8:00 – 16:30 uur en op vrijdag van 8:00 – 13:00 uur.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Mondig! implantologie & tandheelkunde © 2024. All Rights Reserved.