Skip to content Skip to footer

OPLOSSING MET IMPLANTATEN

Als u eigen tanden of kiezen moet missen is dat allesbehalve leuk. Het kan de kwaliteit van leven  negatief beïnvloeden, door problemen op het gebied van kauwen en spraak. En het esthetische aspect telt daarbij natuurlijk ook flink mee. Maar onder het gemis van tanden of kiezen hoeft u echt niet meer te lijden; daar zijn dankzij de steeds voortschrijdende technologie steeds perfectere oplossingen voor.

Wenst u een gebits- of tandprothese, maar ziet u op tegen de nadelen van loszittende constructies? Kies dan voor een kroon- of brugconstructie op implantaten, een vastklikkende prothese of een klikgebit.

SOLITAIRE TANDVERVANGING MET IMPLANTAAT (KROON)

Een kies of tand die u moet (gaan) missen, kunt u probleemloos laten vervangen door een kroon op een implantaat.

Een implantaat vervangt de wortel. Voor een kroon op een implantaat hoeven de naburige, gezonde tanden of kiezen dan ook niet afgeslepen te worden. Een ander voordeel is het eindresultaat: uw nieuwe tand of kies voelt eigen en natuurlijk aan. Hij ziet er bovendien precies zo uit als de rest van uw gebit. 

Tandvervanging door een kroon op een implantaat is mogelijk vanaf 18 jaar.

VERVANGING MEERDERE TANDEN OF KIEZEN MET IMPLANTATEN (BRUG)

Mist u meerdere tanden en/of kiezen? Een brug op implantaten is in dat geval een prachtige oplossing. 

Een brug bestaat uit een of meerdere kunsttanden verbonden met twee of meer kronen of implantaten. Behalve voor de esthetiek dient een brug om beter te kunnen kauwen en om te voorkomen dat andere tanden scheef gaan staan. 

Bij een brug op implantaten worden, net zoals bij de kroon op een implantaat, omringende tanden en kiezen met rust gelaten. We hoeven ze niet af te slijpen: implantaten zijn immers kunstwortels waarop de brug wordt geplaatst. 

Zijn er geen gezonde tanden aanwezig en gaat u tandeloos door het leven? Een volledige brug op implantaten is dan de enige manier om een uitneembare prothese te voorkomen. 

VOLLEDIGE TANDVERVANGING MET IMPLANTATEN & VASTE BRUGCONSTRUCTIE

Slecht kauwen, drukplekken, angst om het kunstgebit te verliezen, een onnatuurlijk gevoel, verlies van smaak: het hoeft niet, maar u kunt er bij een uitneembare volledige prothese toch last van krijgen.

Een vaste brug op implantaten voorkomt de bovengenoemde moeilijkheden. Het gevoel eigen vaste tanden te hebben is bovendien, zoals u waarschijnlijk wel weet, fantastisch. Daar komt nog bij dat een vaste brugconstructie op implantaten er fraai, echt en eigen uitziet. 

Hebt u weinig kaakvolume, geen probleem: wij kunnen de kaak weer opbouwen met uw eigen bot of met kunstbot.

VOLLEDIGE TANDVERVANGING MET EEN PROTHESE OP IMPLANTATEN (KLIKGEBIT)

Een overkappingsprothese op implantaten is het alternatief voor een vaste brugconstructie op implantaten. Deze methode wordt vaak ‘klikgebit’ genoemd, omdat de prothese uitstekend vastklikt op een stevige staafverbinding tussen de implantaten juist boven de kaakwal.

U kunt weer goed kauwen, hebt geen pijn door drukplekken en het voorkomt het invallen van de wangen door het slinken van het kaakbot. Naast de oplossing van mogelijke protheseproblemen bij een loszittende constructie, ziet de overkappingsprothese er fraai en natuurlijk uit.

AFSPRAAK OF MEER INFORMATIE?

Een prachtig en natuurlijk eindresultaat, dat is waar alle Mondig! specialisten zich graag volledig voor inzetten. Wij bieden u graag een vakkundige oplossing die natuurlijk aanvoelt en niet van echt te onderscheiden is. Neemt u even contact met ons op om uw tandheelkundig probleem te bespreken? Een afspraak maken kan uiteraard ook.

Bel vrijblijvend 040 – 3033 773 of mail info@mondig.nl voor een vakkundige oplossing.

BEZOEKADRES

Bastion 30
5509 MJ Veldhoven

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m di 8:00 – 18:00 uur

Wo t/m do 8:00 – 16:30 uur
Vr 8:00 – 13:00 (op narcosedagen tot 16:30 uur)

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8:00 – 16:30 uur en op vrijdag van 8:00 – 13:00 uur.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Mondig! implantologie & tandheelkunde © 2024. All Rights Reserved.