Skip to content Skip to footer
KRONEN, FACINGS EN BRUGGEN BIJ MONDIG! IMPLANTOLOGIE & TANDHEELKUNDE IN VELDHOVEN (OMGEVING EINDHOVEN)

Voor gebitsrehabilitaties plaatsen wij kronen, facings en bruggen op bestaande elementen. Tevens plaatsen wij kronen en bruggen op implantaten.  Het voordeel van het plaatsen van een kroon en brug op een implantaat is dat we de naburige tanden en kiezen met rust kunnen laten. Zonder het gebruik van implantaten (bij de keuze voor een conventionele kroon of brug) moeten de omliggende tand(en) en kiezen worden afgeslepen. Bij implantaten hoeft dat niet.

KROON OP EEN IMPLANTAAT

Een kroon is een overkapping die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. Ontbreekt echter ook de wortel, dan dient een implantaat ter vervanging van de tandwortel geplaatst te worden. Op dat implantaat vervaardigen we een kroon. Een kroon is meestal van zirkonium of porselein gemaakt.

FACINGS OP EEN NATUURLIJK ELEMENT

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat over je bestaande tand wordt geplaatst. Zo veranderen we de vorm en/of de kleur van de tand naar uw wensen. Met facings kunnen we onder andere kleine ruimtes tussen de tanden, scheefstand van de tanden en afgebroken hoekjes corrigeren.

Kleur en vorm
Bij Mondig! passen we de kroon natuurlijk aan de vorm en kleur van uw omringende tanden of kiezen aan. Ook de kern van een kroon of facing is tegenwoordig tandkleurig. U hoeft niet meer te vrezen voor lelijke, blauwgrijze randen, dat is iets uit een ver verleden. 

Uw kroon of facing:

• past goed in de mond,

• vormt een eenheid met de rest van uw gebit,

• ziet er fraai en natuurlijk uit.

BRUG OP IMPLANTATEN

Ontbreken er meerdere tanden en/of kiezen, dan plaatsen we meerdere implantaten zodat we daar een brug op kunnen maken. Een brug bestaat uit een of meerdere kunsttanden en twee of meer kronen op implantaten. Behalve voor de esthetiek dient een brug om beter te kunnen kauwen en om te voorkomen dat andere tanden scheef gaan staan.

Waar de tandarts uw brug verankert aan één of twee aangrenzende, natuurlijke tanden, bevestigen wij de brug op de door ons ingebrachte implantaten.

SOORT MATERIAAL EN KLEUR

• Locatie en functie in de mond bepalen uit welk materiaal we de brug vervaardigen.

• De kleur van de brug passen we aan uw natuurlijke tanden aan.

IS ER EEN ALTERNATIEF VOOR EEN BRUG OP IMPLANTATEN?

Het alternatief voor een brug op implantaten is een uitneembaar frame of prothese. Het nadeel van deze methode is dat het de nog aanwezige tanden en kiezen belast. Een uitneembaar frame of prothese wordt ook geregeld als hinderlijk ervaren.

WAT ALS ALLE TANDEN EN KIEZEN ONTBREKEN?

Ook dan is het mogelijk om een vaste brug op implantaten te maken.

Dat is een mooi alternatief voor een kunstgebit.

DUUR VAN DE BEHANDELING

De duur van de behandeling is van diverse factoren afhankelijk en hangen natuurlijk af van uw persoonlijke omstandigheden.

We bespreken deze graag met u tijdens het eerste consult.

VERGOEDING DOOR ZORGVERZEKERAARS

Een kroon of facing op een natuurlijk element en een kroon op een implantaat is evenals een brug op implantaten niet opgenomen in de basisverzekering. Heeft u een aanvullende verzekering, dan is het mogelijk dat een deel van de behandeling wordt vergoed. Op basis van het eerste consult maken we een behandelplan en kostenbegroting. Met deze begroting kunt u zich vooraf door uw zorgverzekeraar laten informeren wat u wel en niet vergoed zult krijgen.

AFSPRAAK OF MEER INFORMATIE?

Een prachtig en natuurlijk eindresultaat, dat is waar alle Mondig! specialisten zich graag volledig voor inzetten. Wij bieden u graag een vakkundige oplossing die natuurlijk aanvoelt en niet van echt te onderscheiden is. Neemt u even contact met ons op om uw tandheelkundig probleem te bespreken? Een afspraak maken kan uiteraard ook.

Bel vrijblijvend 040 – 3033 773 of mail info@mondig.nl voor een vakkundige oplossing of schrijf u vrijblijvend in voor een intake via de knop hiernaast. Er opent dan een formulier. Met dit formulier kunt u eenvoudig uw contactgegevens achterlaten. Wij nemen dan vervolgens telefonisch of via email contact met u op voor een intake. Op die manier kunnen we u het beste van dienst zijn.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Team Mondig! implantologie & tandheelkunde Veldhoven (omgeving Eindhoven)

BEZOEKADRES

Bastion 30
5509 MJ Veldhoven

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m di 8:00 – 18:00 uur

Wo t/m do 8:00 – 16:30 uur
Vr 8:00 – 13:00 (op narcosedagen tot 16:30 uur)

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8:00 – 16:30 uur en op vrijdag van 8:00 – 13:00 uur.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Mondig! implantologie & tandheelkunde © 2024. All Rights Reserved.