Skip to content Skip to footer

ENORM VEEL ANGST VOOR DE TANDARTS? EEN NARCOSEBEHANDELING KAN DE OPLOSSING ZIJN.

Als patiënten lang niet bij de tandarts zijn geweest door angst (op welk vlak dan ook), kan de drempel om te gaan heel hoog worden. Een behandeling onder narcose kan dan een uitkomst bieden. Vaak kan daarbij gelijk in één keer ook een totale revisie van het gebit plaatsvinden. En dat maakt het makkelijker om weer terug te gaan naar de tandarts.

Bij Mondig! implantologie & tandheelkunde verzorgen we in samenwerking met team MAT diverse implantologische & tandheelkundige  behandelingen onder narcose in onze praktijk in Veldhoven (regio Eindhoven).

Voor mensen met angst voor een naald of een prik is er zelfs ook de mogelijkheid om eerst met een kapje in slaap te vallen, waarna het infuus van de narcose wordt ingebracht.

Intake & behandelplan
Een narcosebehandeling begint met een intake waarin de tandarts-implantoloog samen met u uw gebitsprobleem, uw algemene gezondheidstoestand, uw eventueel medicijngebruik en uw wensen uitgebreid doorneemt. Na de intake ontvangt u een behandelplan wat uitgebreid met u wordt besproken. Dit behandelplan ontvangt u ook, samen met een begroting, op schrift thuis.

Begeleiding & behandeling
Tijdens de periode dat u als patiënt onder narcose bent en behandeld wordt, wordt u professioneel begeleid door de zeer ervaren anesthesioloog en anesthesiemedewerker. Zij zorgen ervoor dat de anesthesie goed en veilig wordt uitgevoerd. Behalve de tandarts en anesthesioloog zullen ook onze andere medewerkers u bijstaan en begeleiden. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook ervoor en erna.

Na de behandeling door de tandarts wordt de slaapmedicatie stopgezet en binnen vijf minuten wordt u weer wakker uit de narcose. Van de hele behandeling hebt u dan niets meegekregen. En na ongeveer een half uur kunt u al weer naar huis.  

Vergoeding door de zorgverzekeraar
Een behandeling onder narcose wordt meestal vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij hebben overeenkomsten met zorgverzekeraars, die de narcose onder voorwaarden vergoeden. Wanneer u geen vergoeding krijgt, geldt een tarief per tijdseenheid. De tandheelkundige behandeling zelf valt onder uw tandartspolis en deze wordt eventueel vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vragen?
Heeft u vragen over de narcose, uw behandeling of onze praktijk? Belt u ons gerust even via 040 – 3033 773, stuur een e-mail of vul het contactformulier in. Als u zich meteen wilt inschrijven voor een intake kan dat via ons inschrijformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 

Met vriendelijke groet,

Team Mondig!
Team MAT

VEELGESTELDE VRAGEN

In de praktijk van Mondig! implantologie & tandheelkunde keren een aantal vragen over narcosebehandelingen van patiënten veelvuldig terug. De antwoorden zetten we hieronder graag even op een rij.

Nee, want u wordt onder narcose behandeld. De behandeling is daardoor pijnvrij. Napijn kan voorkomen, maar om dat te voorkomen schrijven we ook pijnstillers voor.

U hoeft niet bang te zijn voor de behandeling, want alle behandelingen vinden onder narcose plaats.

Tijdens de periode dat u als patiënt onder narcose bent en behandeld wordt, wordt u professioneel begeleid door de zeer ervaren anesthesioloog en anesthesiemedewerker. Zij zorgen ervoor dat de anesthesie goed en veilig wordt uitgevoerd. Behalve de tandarts en anesthesioloog zullen ook onze andere medewerkers u bijstaan en begeleiden. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook ervoor en erna.

Na de behandeling door de tandarts wordt de slaapmedicatie stopgezet en binnen vijf minuten wordt u weer wakker uit de narcose. Van de hele behandeling hebt u dan niets meegekregen. En na ongeveer een half uur kunt u al weer naar huis.  

Er gaat zelden iets mis, ook al heeft u misschien wel eens iets anders gehoord. Maar liefst 95% (bij implantaten in de bovenkaak) en 98% (bij implantaten in de onderkaak) van de behandelingen verloopt probleemloos.

Houd rekening met zwelling en verkleuring van het gelaat en uitzonderlijk ook de hals. Een eventuele zwelling neemt na drie tot vier dagen vanzelf af.

U gaat eventuele zwelling tegen met een ijszakje/coldpack. Houd deze na thuiskomst gedurende een half uur tegen de wang. Herhaal dit vijf maal per dag met tussenpauzes van elk een half uur.

Alcoholgebruik en roken beïnvloeden de wondgenezing negatief. We raden u sterk af dit in de weken rondom het plaatsen van de implantaten te doen.

Ook al voelt u zich na de behandeling waarschijnlijk helemaal prima, toch is het  altijd nodig om voor vervoer te zorgen omdat u zelf niet aan het verkeer deel mag nemen.

De kans op succes is bij het plaatsen van implantaten uitzonderlijk hoog. In de bovenkaak groeit 95% van de implantaten probleemloos vast, in de onderkaak is dat zelfs 98%.

Treden er toch problemen op, dan gebeurt dat meestal in de vastgroeifase. Er zijn een aantal factoren die het vastgroeien van een implantaat negatief kunnen beïnvloeden. Een aantal van deze factoren (bijvoorbeeld: slechte mondhygiëne, roken en drinken) hebt u zelf onder controle, een aantal ook niet.

Voor de volgende factoren kunnen wij geen verantwoording dragen:

• slechte mondhygiëne,

• tandenknarsen,

• slecht ingestelde suikerziekte,

• een bestraalde kaak,

• medicijngebruik, en

• een droge mond.

Dat we geen verantwoording kunnen dragen voor zaken waar we geen invloed op hebben, wil natuurlijk niet zeggen dat we niets doen. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, dan doen we er bij Mondig! echt alles aan om tot een efficiënte en bevredigende oplossing te komen.

Heeft u nog andere vragen over implantaten of uw behandeling? Bekijk dan eens onze pagina met de meest gestelde vragen.

HEEFT U ANDERE VRAGEN OVER EEN NARCOSEBEHANDELING? STEL ZE HIER.

We kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding van een narcosebehandeling of de informatie op deze website nog vragen heeft. U kunt ons vrijblijvend bellen via 040 – 3033 773 of mailen, maar u kunt uw vragen ook vrijblijvend stellen in het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Team Mondig! implantologie & tandheelkunde

  LEES HIER DE ERVARINGEN VAN ANDERE PATIËNTEN

  Na jaren van angst voor de tandarts, en schaamte voor mijn slechte gebit, eindelijk de stap durven zetten om voor een volledig kunstgebit te gaan. De behandeling kon onder volledige narcose, een uitkomst voor mij! Ik werd zo lief ontvangen en heel goed begeleidt in het hele proces. Jeroen heeft me er doorheen weten te slepen samen met zijn vakkundige en betrokken assistenten. 
  Na een half jaar noodgebit, nu mijn definitieve gebit gekregen. Wat een wereld van verschil! Ik kan weer eten en drinken zonder pijn en heb mijn lach terug, en daardoor mijn leven. Geen pijn en schaamte meer, dat doet echt wat met een mens. Ik ben zo ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet! Ik ben Jeroen, Marieke en Leonie echt eeuwig dankbaar!

  Opmerking:

  Beste mevrouw Van Hooff, beste Patricia, heel erg bedankt voor uw review! We zijn verheugd te vernemen dat u weer kunt eten en drinken zonder pijn en u uw lach weer terug heeft. Daar doen we het ook uiteindelijk voor, om onze patiënten te voorzien van de beste zorg. En het is dan altijd leuk om het terug te lezen. Nogmaals dank en tot op de praktijk. Met vriendelijke groet, Team Mondig!

  Patricia van Hooff

  16-01-24

  Na een lange periode van twijfel en angst ging ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden om weer een sterk en mooi gebit te kunnen krijgen. Ik woon in Schijndel, maar na goed ingelezen te zijn via Google kwam ik op de website van Mondig.nl te Veldhoven. Het voelde voor mij goed. Een behandeling onder narcose en een hele goede tandarts/implantoloog. Ik heb toen een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Dat was de start van een mooi traject. Ik wist mijn wensen en Jeroen (tandarts/implantoloog) begreep dat direct. Gelukkig had ik de beschikking over financiële middelen. Er is een uitgebreide begroting voor mij gemaakt voir een behandeling. De door mij gekozen behandeling: Trekken van alle tanden en kiezen, toevoegen tandbot, rechtzetten van mond en het zetten van implantaten, 2 in de onderkaak en 4 in de bovenkaak en dat allemaal onder narcose. Het noodgebit werd direct geplaatst.
  Na wat voorbereidende afspraken die ik als zeer prettig heb ervaren, ontspannen sfeer, aardig en kundig personeel is de dattum voor de behandeling vast gelegd.
  De dag waarop deze behandeling plaatsvond was best heftig, maar was ook pijnloos. Uiteraard waren er wat napijntjes en blauwe plekjes. Maar het was allemaal goed te doen. Nu kon het genezingsproces gaan plaatsvinden. De implantaten konden gaan vastgroeien in het tandbot. Dat duurt een paar maanden. Na diverse afspraken (volgens een prima planning) om te komen tot een goed resultaat en wederom in ontspannen sfeer met zeer kundig en aardig personeel stond de datum vast voor de echte plaatsing van het complete vaste nieuwe gdbit. Dit was op 14 december om 9:15. Met prima voorwerk van een hele aardige en kundige jonge vrouw en een kundige en joviale tandarts/implantoloog werd het gebit geplaatst en kreeg ik een goede toelichting hie ik alles kan onderhouden. 
  En het resultaat? 
  Wat ben ik Superblij met mijn nieuwe gebit. Wat ben ik blij dat ik dit heb kunnen en durven doen. 
  Ik kan het iedereen aan raden om wat geld aan Jezelf te besteden. 
  En maak kennis met Mondig!

  Opmerking:

  Beste heer Jager, beste Alfred, dank voor uw positieve feedback. Wij zijn erg blij dat wij u hebben geholpen en de goede begeleiding hebben kunnen geven. En natuurlijk het feit dat u super blij bent met uw nieuwe gebit. Wij zien u graag weer in maart. Met vriendelijke groet, Team Mondig!

  Alfred Jager

  14-12-23

  Beste implantoloog Smit en team,

  Wat keek ik er tegenop. Ik miste al 25 jaar 1 grote kies, 1 andere was net getrokken en er was nog 1 kies opgegeven…..Omdat ik implantaten de gezondste en beste optie vond als alternatief voor mijn verder gezonde gebit, moest ik er toch aan geloven. 3 Implantaten in 1 x in de onderkaak. Wat was ik blij dat ik jullie op internet vond!! Alles kon onder algehele narcose gedaan worden. Dit was voor mij echt DE oplossing.
  Op de ochtend van de ingreep was ik erg nerveus, zeker omdat ik al tandartsangst heb. Maar ik ben opgevangen door een ontzettend enthousiast en vrolijk team! Wat een humor is er in dat team en wat werken ze professioneel! Ik kwam op een opblaasbedje te liggen, lag heerlijk , zelfs met mijn rugproblemen. (Echt een dikke aanrader voor mensen die dat ook hebben). Ik ben met een hoop humor de narcose in gegaan en heel goed begeleid.
  Na de ingreep heb ik n dag pijn gehad maar dat is te overzien en je vergeet het ook weer zo snel. Je krijgt tips en icepacks mee, dan is het goed te doen. En de assistentes beantwoorden al je vragen en elke keer weer even vriendelijk!
  Vandaag kreeg ik het mooie nieuws dat de implantaten goed zijn ingegroeid, vandaag na 3 maanden is er alleen nog een foto gemaakt en de tandarts kan verder met de kronen. Wat fijn dat het zo op deze manier kan met narcose. Helemaal TOP!!
  Ik had dus een kies die al 25 jaar eruit was, 1 die tijdens de behandeling werd getrokken en waarbij in het gat meteen een implantaat is geplaatst en een pas getrokken kies. Alle 3 de implantaten zijn goed ingegroeid.

  Dankjewel implantoloog Smit en assistenten!! Binnenkort kan ik weer met open mond lachen en in een lekker biefstukje of broodje met knapperige korst bijten.

  Opmerking:

  Beste mevrouw Koot, beste Stefanie, wat een enorm mooie review die we van uw narcosebehandeling hebben mogen ontvangen! Voor dit soort berichten staat ons hele team dagelijks klaar om onze patiënten op een positieve en (ondanks de omstandigheden) vrolijke manier te begeleiden in het hele proces. We zijn verheugd dat we u binnenkort weer kunnen laten stralen! En ook heel fijn dat u dan alles weer kunt eten. Bedankt en u bent altijd weer welkom bij ons. Met vriendelijke groet, Team Mondig!

  Stefanie Koot

  26-09-22

  INTERESSE IN EEN NARCOSEBEHANDELING? SCHRIJF U DAN VRIJBLIJVEND IN VOOR EEN INTAKE.

  U kunt zich vrijblijvend inschrijven voor een intake bij Mondig! door te klikken op de knop hiernaast. Er opent dan een formulier. Met dit formulier kunt u eenvoudig uw contactgegevens achterlaten. Wij nemen dan vervolgens telefonisch of via email contact met u op voor een intake. Op die manier kunnen we u het beste van dienst zijn.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Team Mondig! implantologie & tandheelkunde

   BEZOEKADRES

   Bastion 30
   5509 MJ Veldhoven

   OPENINGSTIJDEN

   Ma t/m di 8:00 – 18:00 uur

   Wo t/m do 8:00 – 16:30 uur
   Vr 8:00 – 13:00 (op narcosedagen tot 16:30 uur)

   Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8:00 – 16:30 uur en op vrijdag van 8:00 – 13:00 uur.

   OP DE HOOGTE BLIJVEN?
   Mondig! implantologie & tandheelkunde © 2024. All Rights Reserved.