Skip to content Skip to footer

MONDIG! MONDHYGIËNISTE

Een mondhygiëniste in Veldhoven (omgeving Eindhoven) die zich richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. 

Een gezond gebit is meer dan ‘geen gaatjes’. De mondhygiëniste heeft een eigen specifieke deskundigheid op het gebied van mondverzorging en de behandeling van ontstoken tandvlees. Een mondhygiëniste is een op Hbo-niveau opgeleide paramedicus. Ze brengt de mondsituatie in kaart, screent op tandheelkundige afwijkingen en stelt een passend behandelplan en begroting op waarbij we rekening houden met de wensen en behoeften van de patiënt. Ze geeft uitgebreide voorlichting over het ontstaan van cariës, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten, roken en afwijkend mondgedrag op het gebit.

Ze geeft voorlichting en instructies over gebitsverzorging, zoals het gebruik van ragers en tandenstokers en ze verwijdert tandplaque, tandsteen en aanslag en maakt worteloppervlakken glad, zo nodig met behulp van verdoving. Een goed resultaat vraagt een gezamenlijke inspanning van mondhygiënist en patiënt. We proberen samen een weg te vinden om zo lang mogelijk een gezonde en schone mond te kunnen behouden.

WANNEER NAAR DE MONDHYGIËNISTE?

  • Pijnlijk tandvlees
  • Bloedend tandvlees 
  • Rood en gezwollen tandvlees
  • Aanslag of tandsteen
  • Losstaande of verplaatsende tanden
  • Terugtrekkend tandvlees
  • Vieze smaak in de mond
  • Slechte adem
  • Als er risicofactoren aanwezig zijn als diabetes en hart- en vaatziekten.

AFSPRAAK OF MEER INFORMATIE?

Een prachtig en natuurlijk eindresultaat, dat is waar alle Mondig! specialisten zich graag volledig voor inzetten. Wij bieden u graag een vakkundige oplossing die natuurlijk aanvoelt en niet van echt te onderscheiden is. Neemt u even contact met ons op om uw tandheelkundig probleem te bespreken? Een afspraak maken kan uiteraard ook.

Bel vrijblijvend 040 – 3033 773 of mail info@mondig.nl voor een vakkundige oplossing of schrijf u vrijblijvend in voor een intake via de knop hiernaast. Er opent dan een formulier. Met dit formulier kunt u eenvoudig uw contactgegevens achterlaten. Wij nemen dan vervolgens telefonisch of via email contact met u op voor een intake. Op die manier kunnen we u het beste van dienst zijn.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Team Mondig! implantologie & tandheelkunde Veldhoven (omgeving Eindhoven)

BEZOEKADRES

Bastion 30
5509 MJ Veldhoven

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m di 8:00 – 18:00 uur

Wo t/m do 8:00 – 16:30 uur
Vr 8:00 – 13:00 (op narcosedagen tot 16:30 uur)

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8:00 – 16:30 uur en op vrijdag van 8:00 – 13:00 uur.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Mondig! implantologie & tandheelkunde © 2024. All Rights Reserved.