Skip to content Skip to footer
IMPLANTOLOGIE BIJ MONDIG IMPLANTOLOGIE & TANDHEELKUNDE IN VELDHOVEN (OMGEVING EINDHOVEN)

Het ontbreken van één of meerdere tanden of kiezen is niet alleen onesthetisch maar ook niet echt functioneel. En wanneer alle tanden en kiezen ontbreken en iemand daardoor een kunstgebit draagt ontstaan er geregeld problemen. Doordat de kaak slinkt, kan het kunstgebit los komen te zitten en dat veroorzaakt problemen met kauwen, spreken en kussen. Het kan bovendien pijn veroorzaken.

Herkent u dit?

Met één of meerdere implantaten kunt u de ontstane problemen gemakkelijk oplossen.

DE IMPLANTATIE BIJ MONDIG! IMPLANTOLOGIE & TANDHEELKUNDE IN VELDHOVEN (OMGEVING EINDHOVEN)

Ons doel is om u op een zo aangenaam mogelijke manier te behandelen. We zijn zeer begaan met uw welzijn en we streven iedere keer weer naar het beste, meest natuurlijke resultaat. Het is ons erom te doen dat het eindresultaat in uw mond niet van echt te onderscheiden is.  

Dat we ISO-gecertificeerd zijn bewijst ook dat we gaan voor kwaliteit. Als team zijn we altijd met het vak, de vooruitgang in de techniek en uw persoonlijk welbevinden bezig. Bij Mondig beoefent de tandarts – implantoloog zijn vak op hoog niveau. De passie voor het vak is eindeloos en de beste behandeltechnieken kunnen blijven toepassen is een belangrijke drijfveer voor onze implantologen. Daarnaast wordt onze praktijk in Veldhoven elke 5 jaar gevisiteerd en ieder jaar getoetst door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) om te bepalen of de behandelingen en de praktijk nog steeds aan de eisen voldoen (verlenging van de erkenning). Het beroep van Implantoloog is alleen met de toevoeging NVOI een beschermd beroep. De erkenning is een kwaliteitskeurmerk voor implantologen.

WAT IS EEN IMPLANTAAT PRECIES?

Een natuurlijke kies of tand bestaat uit twee delen: de kroon en de wortel.

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Het is een klein titanium schroefje dat de tandwortel vervangt. Dit schroefje wordt voorzien van een kroon, brug of overkappingsprothese (klikgebit).

VOORDELEN VAN IMPLANTATEN

Met de keuze voor implantaten krijgt u een degelijke, mooie oplossing voor als u – om welke reden dan ook – tanden of kiezen moet missen.

De voordelen van implantaten zijn legio: 

 • Implantaten vormen een stabiel fundament voor een prothese.
 • Ze heffen de hinder van pijnlijke drukplekken of het loskomen van een prothese op.
 • Het eindresultaat ziet er zeer natuurlijk uit, daarbij voelt het ook eigen.
 • Implantaten verhogen het comfort in de mond: u kunt weer pijnloos kauwen.
 • De eigen tanden worden minder belast.
 • Het bot blijft goed bewaard.
WANNEER EEN IMPLANTAAT?

Ter vervanging van één, meerdere of alle tanden of kiezen.

KAN HET BIJ IEDEREEN?

Om bij u een implantaat te kunnen plaatsen moet aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 1. Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn, zodat het implantaat zich kan hechten
 2. Het tandvlees rondom de eigen tanden en kiezen moet gezond zijn.

Mondinspectie en röntgenfoto’s zullen al bij het eerste consult uitwijzen of ook bij u aan de bovengenoemde voorwaarden is voldaan.

WAT ALS NIET AAN DE BOVENGENOEMDE VOORWAARDEN IS VOLDAAN?

Is er te weinig kaakbot of is het tandvlees ongezond, dan kunnen extra behandelingen worden uitgevoerd om de mond klaar te maken voor het plaatsen van implantaten. Bijvoorbeeld door voorafgaande behandelingen door onze mondhygiëniste of door opbouw van de kaak met kunstbot. Dat laatste gebeurt voorafgaand aan of tegelijkertijd met het plaatsen van het implantaat.

HOEVEEL IMPLANTATEN ZIJN ER PRECIES NODIG?

Welke implantaten geschikt zijn, hoeveel er nodig zijn en welke constructie het beste zal zijn in uw situatie, bepalen we tijdens het eerste consult. Het resultaat is een behandelplan dat we graag uitgebreid met u bespreken.

DE IMPLANTATIE

Het plaatsen van de implantaten in het kaakbot gebeurt onder plaatselijke verdoving. Is er te weinig kaakbot, dan wordt de kaak eerst opgebouwd, vaak met kunstbot. Dat gebeurt tijdens dezelfde behandeling. Is het bottekort echter groot, dan geschiedt de kaakopbouw voorafgaand aan het plaatsen van de implantaten.

OOK BELANGRIJK OM TE WETEN:
 • De ingreep duurt 30 tot 90 minuten.
 • U voelt tijdens de behandeling geen pijn. Bijna iedereen zegt achteraf dat de behandeling is meegevallen.
 • Napijn is mogelijk. Dat kan na iedere chirurgische ingreep, dus helaas ook na het plaatsen van implantaten. Omdat het plaatsen van implantaten alleen wordt uitgevoerd bij gezonde kaken, hebben de meeste patiënten zelden pijn. Doet het bij u wel pijn na de behandeling, dan bestrijden we dat effectief. Indien nodig schrijven we u een pijnstillend middel voor.
 • Een eventuele zwelling van het gelaat is mogelijk. Ook ontstaan er soms blauwe plekken, die het gevolg zijn van een bloeduitstorting. Dit soort kleine ongemakken verdwijnt na enkele dagen vanzelf. Post-operatieve zwelling kunt u tegengaan met een coldpack (ijszakje).
DE INGROEIFASE

Na de implantatie moet het implantaat vastgroeien in het bot. Dat kan tussen de 8 tot 16 weken duren. Voor de onderkaak geldt een gemiddelde van 8 weken, voor de bovenkaak bedraagt het gemiddelde 12 weken. Uw medische situatie en de botkwaliteit bepalen de precieze duur. Van de ingroeifase merkt u nagenoeg niets en u kunt eventuele protheses of tijdelijke voorzieningen gewoon blijven dragen. Het risico op niet vastgroeien van het implantaat is gelukkig klein (niet hoger dan 5 procent).

HET PLAATSEN VAN DE TAND- OF KIESVERVANGING

Na het vastgroeien bevestigen we op het implantaat een kroon, brug of klikprothese. Deze constructies worden door de tandarts of tandprotheticus vervaardigd. Dat gebeurt in nauw overleg met alle partijen.

Bij esthetisch kritische gevallen (denk aan de vervanging van één of meerdere voortanden) wordt de kroon of brug in uw bijzijn in het tandtechnisch laboratorium vervaardigd om een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat te krijgen.

DE KANS OP SUCCES

Dankzij de vooruitstrevende technologie zijn de succespercentages in de implantologie uitzonderlijk hoog. In de bovenkaak groeit maar liefst 95% van de implantaten probleemloos vast, in de onderkaak is dat zelfs 98%. Let wel: deze percentages gelden alleen bij een goede mondhygiëne.

KWALITEIT VAN IMPLANTATEN

Implantaten zijn van titanium of keramisch materiaal gemaakt. Deze materialen worden namelijk bijzonder goed door het omringende kaakbot verdragen: het bot en tandvlees groeien er zonder afstotingsverschijnselen tegenaan. Technologische, wetenschappelijke doorbraken maken de kwaliteit van implantaten uitmuntend. Titanium is zo sterk als staal, het is niet giftig en het slijt amper.

RISICOGROEPEN BIJ IMPLANTAAT

Risicofactoren die de behandeling negatief kunnen beïnvloeden zijn:

 1. slechte mondhygiëne,
 2. roken,
 3. medicijngebruik,
 4. slecht ingestelde diabetis,
 5. tandenknarsen,
 6. een bestraalde kaak.

De bovengenoemde risicofactoren kunnen de behandeling negatief beïnvloeden of het genezingsproces vertragen. Tijdens het eerste consult inventariseren we de mogelijke risico’s en informeren we u uitgebreid.

Nog meer weten over de verschillende oplossingen met implantaten? U leest hier meer.

AFSPRAAK OF MEER INFORMATIE?

Een prachtig en natuurlijk eindresultaat, dat is waar alle Mondig! specialisten zich graag volledig voor inzetten. Wij bieden u graag een vakkundige oplossing die natuurlijk aanvoelt en niet van echt te onderscheiden is. Neemt u even contact met ons op om uw tandheelkundig probleem te bespreken? Een afspraak maken kan uiteraard ook.

Bel vrijblijvend 040 – 3033 773 of mail info@mondig.nl voor een vakkundige oplossing of schrijf u vrijblijvend in voor een intake via de knop hiernaast. Er opent dan een formulier. Met dit formulier kunt u eenvoudig uw contactgegevens achterlaten. Wij nemen dan vervolgens telefonisch of via email contact met u op voor een intake. Op die manier kunnen we u het beste van dienst zijn.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Team Mondig! implantologie & tandheelkunde Veldhoven (omgeving Eindhoven)

BEZOEKADRES

Bastion 30
5509 MJ Veldhoven

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m di 8:00 – 18:00 uur

Wo t/m do 8:00 – 16:30 uur
Vr 8:00 – 13:00 (op narcosedagen tot 16:30 uur)

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8:00 – 16:30 uur en op vrijdag van 8:00 – 13:00 uur.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Mondig! implantologie & tandheelkunde © 2024. All Rights Reserved.